REALISME: The only artfair dedicated to figurative art

http://www.realismeamsterdam.com/pagina.php

 

REALISME
In de Passenger Terminal Amsterdam wordt voor de tiende keer de kunstbeurs REALISME gehouden, de enige kunstbeurs waar uitsluitend hedendaagse figuratieve kunst te zien is. 34 gerenommeerde galerieën uit binnen- en buitenland tonen en verkopen er werk van zowel Nederlandse als internationale kunstenaars die zich hebben toegelegd op de figuratie en het realisme in schilder- en beeldhouwkunst. Er is zowel werk te vinden van kunstenaars die al grote bekendheid genieten, als van jong talent dat de figuratieve kunst nieuwe impulsen geeft.

URBAN REALISM
Ter gelegenheid van het 10 jarig jubileum van Realisme organiseert Galerie Majke Hüsstege een expositie van Street Art, getiteld Urban Realism. Deze expositie vindt plaats in de 'backstage-zaal' (ruimte 35).

SACHA TANJA PENNING 
Tijdens de opening van Realisme 13 wordt wederom de Sacha Tanja Penning voor figuratieve kunst uitgereikt.  De Sacha Tanja penning  werd eerder toegekend aan de schilders Matthijs Röling, Barend Blankert, Herman Gordijn en Philip Akkerman, aan beeldhouwster Tony van der Vorst en en aan Dirk Scheringa, Diederik Kraaijpoel en Geert Boering.

 

REALISME EN HUMAN RIGHTS WATCH
Sinds 2012 is Realisme verbonden aan een goed doel. Het betreft de afdeling LGTB Rights (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) van Human Rights Watch. Boris Dittrich, voorzitter van het Comité van Aanbeveling van Realisme, is de Advocacy Director LGBT Rights voor Human Rights Watch, wereldwijd een van de leidende organisaties voor de verdediging en bescherming van mensenrechten.

WORKSHOPS WACKERS ACADEMIE

De Wackers Academie Amsterdam is de plek in Nederland voor klassiek figuratief  kunst onderwijs. Docenten en studenten exposeren bij verschillende galerieën op Realisme 13. Op de beursvloer  organiseert de Wackers Academie workshops, demonstraties en een tentoonstelling. Tevens vindt u er informatie over het actuele cursusaanbod (www.wackersacademie.nl). Klik hier voor het programma.